Eva Zwemmer Tauerová

Polib mě a pošli mě

12. 02. 2015 0:05:01
Líbat se dá kde co. Můžete zlíbat svůj protějšek. Můžete políbit kolegyni ruku. Babičce tvář. Miminku prdelku. Kočce čumák. Politikovi knír. Ale líbat dopisy? I to se dá. V Holandsku budou letos olíbávat obálky. Proč? Protože bude Valentýn a protože to nic nestojí.

Ačkoliv dle posledních průzkumů považuje 90% Holanďanů svátek svatého Valentýna za příliš komerční a pouze 25% z nich při této přiležitosti obdarovává svou drahou polovičku nějakým dárkem, přišla letos holandská pošta PostNL se zajímavou akcí „Ofrankuj si Valentýna vlastním polibkem“. Jste-li psavci, jste Valentýna chtiví a Valentýna slavící, chcete někoho potěšit kartou či psaníčkem a zrovna jako na potvoru nemáte doma známku? Nevadí! Sáhněte po rtěnce, namalujte si pusu, polibte buď tu kartu či její obálku, vhoďte ji nejpozději 13. února před pátou večer do schránky a pošta vám jí zdarma a včas druhý den doručí.

Aby vše proběhlo hladce, nechala pošta své zaměstnance předem olíbat asi 500 obálek. Tolik otisků je třeba, aby se skener používaný na třídění pošty naučil snímat polibek jako známku a uznal políbenou zásilku jako ofrankovanou. Zdali je polibek od ženy či muže, nehraje roli. Pošta očekává, že přepraví přibližně půl miliónu valentinských zásilek. Rozdělíme-li toto čislo spravedlivě fifty-fifty, lze očekávat, že si v průběhu nadcházejících dvou dnů asi čtvt miliónu Holanďanů mužského pohlaví nabarví pusu rtěnkou. Ale proč ne, vždyť ten samý víkend budou vrcholit i oslavy tradičního karnevalu. Oba svátky se tak dají spláchnout z jedné vody načisto.

Olíbané valentýnky se budou doručovat jenom v Holandsku. V ostatních státech asi nemají poštovní skenery naprogramované na holandské polibky. A nebo nemají tak podnikavé pošty.

Tak i tak, zamilovaní za hranicemi smůlu nemají. Polibky, a to ty skutečné, jsou jako mnoho opravdu krásných věcí v životě úplně zadarmo.

Přeji všem krásný svátek zamilovaných.

Autor: Eva Zwemmer Tauerová | karma: 13.62 | přečteno: 648 ×
Poslední články autora